Vertelacademie

About

De Vertelacademie is de grootste vertelschool van het land. Sinds 2007 hebben we jaarlijks een rijkgevuld aanbod van cursussen: van de basiscursus verhalen vertellen tot workshops waarin een bepaald facet van het vertellen verder wordt uitgediept.
Daarnaast bieden we twee meerjarige opleidingen aan.

We geven les op verschillende locaties, verspreid over het land: in Utrecht, Zwolle, Amsterdam en in het Vlaamse Alden Biesen, net naast Maastricht. Daarnaast zijn er jaarlijks cursussen en/of workshops op Terschelling en - met ingang van 2018 - in Middelburg.

De Vertelacademie werkt met een docententeam van professionele kunstbeoefenaars. Dat zijn verhalenvertellers, maar ook theatermakers, stemdocenten en meer. Door de diversiteit van de docentenontstaat een kruisbestuiving van kunstdisciplines en krijgen onze studenten alle technieken aangereikt om van hun vertellingen boeiende belevenissen te maken.

De Vertelacademie werkt samen met partners in binnen- en buitenland bij het organiseren van activiteiten. Zo hebben studenten en alumni van de Vertelacademie inmiddels een vaste plek op verschillende vertelfestivals.

Op de campus vind je meer over de historie van de Vertelacademie, zoals persberichten en publicaties in de media.

Events